Omü Vakfı Koleji'nde Öğretmenler Günü Geri »
Omü Vakfı Koleji'nde Öğretmenler Günü

OMÜ Vakfı Koleji'nde Öğretmenler Günü coşkuyla kulandı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle OMÜ Vakfı Kolejinde düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Okulumuzun konferans salonunda düzenlenen kutlama törenine, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in yanı sıra OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük, OMÜ Vakfı Koleji öğretmenleri ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük sözlerine, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve eğitim uğruna canlarını feda eden tüm şehit öğretmenleri minnet ve rahmetle andığını ifade ederek başladı.

█ "Öğretmenlik fedakârlık, sabır, kanaatkârlık ister"

Öğretmenliğin fedakârlık, sabır ve kanaatkârlık isteyen bir meslek olduğunun altını çizen Vakıf Başkanı Halil Kütük, "Öğretmenlik para kazanma amacı güden insanların seçeceği bir meslek değildir. Öncelikle çocuk sevgisi gerektirir. Öğretmenlerin tüm öğrencileri kendi evladı gibi görüp onların gelişmesi için tüm çabayı göstermesi gerekir. Bu nedenle öğretmenlik kutsal bir meslektir." dedi.

OMÜ Vakfının eğitim ve öğretim için tüm desteği verdiğini, vermeye de devam edeciğini ifade eden Kütük, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

█ "Öğretmenlerin en önemli görevi geleceğimizin inşasıdır"

Öğretmenliği, bir ülkenin geleceğini inşa eden meslek olarak tanımlayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise "Geleceğimizi inşa etme gibi önemli bir görev üstlenen öğretmenlerin bu görevi severek yapmaması durumunda olacakları düşünmek bile istemiyorum. Geleceği iyi planlamak için neslimizi iyi yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımıza sadece bilgi yüklemek yeterli olmayacaktır, onların hayatta iyi bir insan olarak yer almaları için de iyi eğitim almaları gerekiyor. Bu nedenle de öğretmenlerimizi iyi yetiştirmeli, eğitim alanında çağın gerektirdiği imkânlara sahip olmalıyız." ifadelerini kullandı.

█ "Eğitimin en önemli parçası iyi öğretmendir"

Tüm imkânlar, fiziksel koşullar sağlansa bile iyi bir öğretmen olmaması durumunda bu imkân ve koşulların hiçbir işe yaramayacağının altını çizen Rektör Sait Bilgiç, "Bu nedenle eğitimin en önemli parçasını insan, yani öğretmen oluşturuyor." dedi.

█ "Öğrencilerin geldiği yerler sizin gururunuz olacaktır"

OMÜ Vakfı Kolejinin hedefinin iyi öğrenciler yetiştirmek, Samsun'un önde gelen okulları arasından eğitim hayatına devam etmek olduğuna dikkat çeken Rektör Bilgiç, "Siz öğretmenleri de mutlu edecek hedef bu olmalı. Tercih edilen, iyi öğrencilerin yetiştiği bir okulda çalışmak emeklerinizin boşa çıkmadığını size göstermiş olacaktır. Unutmayın ki öğrencileriniz sizi rol model alıyor ve hep hatırlayacaklar. Onların gelecekte geldiği yerler sizin gururunuz olacaktır." diye konuştu.

█ "Yetkin insanların öğretmenliği tercih etmesi için devlet politika üretmeli"

Öğretmenlik mesleğinin imkânlarının azlığına da değinen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Her insan çoğu mesleği yapabilir. Ama öğretmenlik mesleği daha fazla yetkinlik, yetenek ve bilgi gerektiren bir meslek. Devletimizin, öğretmenlikte yetkin insanların bu mesleği tercih etmesini sağlamak için bu yönde doğru politikalar üretmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Üniversite yönetimi olarak OMÜ Vakfı Koleji'ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Rektör Bilgiç, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, hayatta olmayan öğretmenlere de Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük, 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e hediye takdim etti. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük, her bir OMÜ Vakfı Koleji öğretmenine çiçek takdim etti ve öğretmenler gününe özel pastayı kesti.

Verilen ikramın ardından "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlama töreni sona erdi.

Haber kaynağı ve görselleri için tıklayınız