Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Koleji | OMÜ Vakfı Koleji | www.omuvakfikolej.k12.tr
Roza Aytmatova’dan Anlamlı Ziyaret Geri »
Roza Aytmatova’dan Anlamlı Ziyaret

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Manas Üniversitesi iş birliği çerçevesinde düzenlenen, “Cengiz Aytmatov 90 Yaşında Samsun’da” çalıştayına Türk edebiyatının önemli ismi, büyük yazar Cengiz Aytmatov’un kendisi gibi yazar olan kız kardeşi Roza Aytmatova şeref konuğu olarak davet edildi.

Yazar Roza Aytmatova çalıştaya katılmak için geldiği Samsun’da OMÜ Vakfı Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük ve OMÜ Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Aydın ile birlikte Vakfı da ziyaret etti.

Ziyarette, OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri Roza Aytmatova’yı kapıda çiçeklerle karşılarken 8. sınıf öğrencileri de Roza Aytmatova ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportaj sırasında Roza Aytmatova, Cengiz Aytmatov ve kendisi hakkında çok değerli bilgiler verip anılarını da paylaştı. Vakıf öğretmen ve öğrencileri, dünya edebiyatında önemli bir yeri olan yazarın hayatını, şahit olan birinden dinleyerek unutulmaz bir ana tanıklık ettiler.

OMÜ Vakfı Kolejine misafirperverliği için teşekkürlerini sunan Roza Aytmatova, keyifli sohbeti ve fotoğraf çekimleri ile öğretmen ve öğrencilere güzel bir hatıra bıraktı. OMÜ Vakfı Koleji Okul Yönetimi, öğretmen ve öğrencileri Roza Aytmatova’ya ziyaretinden dolayı şükranlarını sundular.

Haber Kaynağı ve Görselleri İçin Tıklayınız