Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Ana Sınıfı Sınıf Dışı Eğitim Fen ve Doğa Etkinlikleri Projesi

ANA SAYFA | MEDYA | Ana Sınıfı Haberler | 9 Haziran 2018 Cumartesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji ana sınıfında “Sınıf Dışı Fen ve Doğa Etkinlikleri Projesi", anasınıfı öğrencileriyle birlikte gerçekleştirildi.

Ana Sınıfı Sınıf Dışı Eğitim Fen ve Doğa Etkinlikleri Projesi Projenin Koordinatörü OMÜ Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Elif Omca Çobanoğlu ile doktora öğrencisi Fen Bilgisi Öğretmeni Burcu Durmuş, yapılan araştırmalarda sınıf yerine açık hava ve doğal ortamlarda çocukların keşiflerine imkân tanınarak gerçekleştirilen deneyimlerin, çocukların fen ve doğa algılarını olumlu yönde etkilediğini gösterdiğini; motivasyonu ve akademik başarısı yüksek bireyler yetiştirilebilmenin ilk ve sağlam adımlarının erken çocukluk döneminde atıldığını belirttiler.

Yetkililer projenin amacının; okul öncesi eğitime devam etmekte olan çocuklara, sınıf dışı öğretim yaklaşımını hedef alan ve onların tüm gelişim alanlarını destekleyen fen ve doğa eğitimi etkinliklerini açık havada uygulama fırsatı vermek ve bu eğitimi alan çocukların fen ve doğa algısındaki değişimlerinin belirlenmesini sağlamak olduğunu ifade ettiler. Okul yönetimi ve veliler; çalışmayı çok yakından takip ettiklerini, bu tür faaliyetlerin çocuklara çok faydalı olduğunu vurgulayarak projeyi hayata geçirenlere teşekkürlerini bildirdiler.

Haber Kaynağı ve Fotoğrafları İçin Tıklayınız