Tanıtım

Akademik başarısını kanıtlamış, analiz-sentez ve uygulama yapabilen, ileri seviyede İngilizceye hâkim, ahlaki olarak olgun, millî bilinç ve sorumluluk sahibi, profesyonel kariyer planı olan gençler yetiştiriyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin akademik kadrolarından seçilmiş danışman heyeti ile gelişim, eğitim ve öğretim süreçleri takip ve takviye edilen öğrencilerimiz, uzman psikolojik danışman hizmetleri ile desteklenmektedir...

OMÜ VAKFI KOLEJİ ÖZEL ORTAOKULUNDA

Öğrenme sürecini etkin kılan, araştırmaya dönük, eleştirel ve yaratıcı düşünceyi geliştiren, yapılandırmacı yaklaşımı, etkin öğrenme, iş birlikçi öğrenme yöntemleriyle öğrenci merkezli eğitim modelini benimseyen bir program uygulanmaktadır. Uyguladığımız tüm eğitim öğretim yöntemleri, öğrencilerinin bireysel farklılıklarını dikkate alarak düzenlenmektedir.

Öğrencilerimize sunduğumuz çeşitli sistemlerle eğitim öğretim kalıcı hâle getirilmektedir:

Koçluk Sistemi, Danışma Sistemi, Ödev Takip Sistemi, Pazartesi-Salı Dersleri, Cumartesi Kurs Programı, Okuma Dersleri gibi ek çalışma programlarıyla öğrencilerimizin motivasyonları kalıcı hâle gelmektedir.

Koçluk Sistemi:
Akademik açıdan öğrenci takibinin yapıldığı, belli bir grup öğrencinin bir branş öğretmeninin sürekli takibinde olduğu danışmanlık sistemidir.

Danışma Sistemi:
Rehberlik servisi tarafından dağıtılan çizelgede öğrencinin destek alma ihtiyacı duyduğu ders ve konuyu belirtmesi, Rehber Öğretmenin bir sonraki hafta için hazırladığı programda öğretmen ve öğrenciyi buluşturduğu bire bir derslerdir.

Ödev Takip Sistemi:
Okulumuzun branş öğretmenlerinin sınıflarda bulunan çizelgelere ödev veriliş ve ödevin kontrol tarihini yazdıkları, böylece ödev yığılmalarını önlediği bir sistemdir. Öğrencinin yapmadığı ödevler velilerimize SMS ile bildirilmektedir.

Pazartesi - Salı Dersleri:
Ortaokul 8. Sınıf içindir. 1. Dönem ve 2.Dönem 8. Sınıflara Türkçe, Matematik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen Bilimleri, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden takviyelerin yapıldığı kurs programıdır.

Cumartesi Kurs Programı:
Cumartesi günleri ortaokul öğrencilerinin katılımı ile 08.50’den 15.00’e kadar yapılan, konu tekrarı ve bol soru çözümü içeren hafta sonu kursudur.

Okuma Dersleri:
Ortaokul öğrencilerinin Türkçe Zümresi tarafından belirlenen kitapları eş güdümlü olarak okudukları ders saatidir. Okuma saatinde klasikler, ünlü Türk yazarların seçkin kitapları okunur. Okuma derslerinde takip edilen kitaplar ve evde okunması istenen kitaplar velilerimize SMS ile bildirilmektedir.