SOSYAL & SPORTİF FAALİYETLER

Kort Tenisi

Çocuklar, en değerli varlıklarımız. Hep en iyiyi onlar için isteriz. Onlar başarmalı, başardıklarıyla mutlu olmalılır. Günümüzde ne yazıkki başarı; okul dersleri ve dersanelerden ibaretmiş gibi algılanıyor.

Ancak bildiğiniz üzere bahsettiğimiz başarıların arkasında sosyal başarı ve iletişim becerisi çok büyük bir rol oynamaktadır. Sağlıklı yaşamayıda unutmamalı tabiki.

Çocuklarımız okuldan, kurslardan vakit bulduklarında onları muhakkak bir spor faaliyetine yönlendirmeli. Zihinsel ve fiziksel olarak gelişimi çok faydalı olacağı gibi zamanı kaliteli değerlendirme alışkanlığıda kazanılacağı kanaatindeyim.

Bu yazdıklarımın arasında neden tenis sporunu seçmek daha yararlı olabilir? Şöyle ki; tenis her yaşta oynayabilecekleri nezih, kaliteli ve sağlıklı bir ortamda terleyip enerjilerini atabilecekleri aynı zamanda da bireysel özelliklerini fark,edip geliştirebilecekleri, içinde bir kültür barındıran ender sporlardan biridir.

Tenisin ve tenis klüplerinin çocuklarımıza sunaçağı pozitif değerler, yaşamına olumlu çizgiler katar.

Düzenli tenis oynayan çocuklarda zihinsel ve bedensel gelişim sağlıklı ve olumlu bir şekilde hızlanacaktır. Çağımızın en büyük hastalığı olan obezite hareketsizliğe bağlı birçok rahatsızlık olumlu yönde etkilenecektir.

Tenis bireysel bir spor olduğu için çocukların lider özellikleri ön plana çıkacaktır. Stresle mücadele ve otokontrolü benimsetir, dikkat eksikliğini dengeler.

Bir tenis ebeveyni olarak bu ve bunun gibi birçok faydasını kendi çocuklarımda gözleme şansım oldu.

Değerli okurlar; çocuklarımızın diğer akranlarıyla ortak bir aktivitede buluşabileceği, agresif tavırlardan uzak, iletişim becerileri gelişmiş, sorunlarla kendi başına yüzleşebilen, tenis kültürüyle yetişmiş bireyler olarak büyümesi bizlerin ortak temennisi olduğunu düşünerek, tüm bu olumlu etkiler göz önünü alındığında çocuklarımız için çokta geç kalmış sayılmayız.
Kort Tenisi