Kateika

KATEIKA | KA210SCH KATEIKA AB Okul Müfredatında Ev Ekonomisi

2022-2023 Erasmus+ KA210SCH KATEIKA AB Okul Müfredatında Ev Ekonomisi / Yaşam Beceriler Pilot Uygulaması

ERASMUS KATEIKA PROJESİ

KATEIKA: Piloting Home Economics In The Eu Primary School Curricula

KATEIKA: Avrupa Birliği Müfredatında Ev Ekonomisi ve Yaşam Becerileri

KATEIKA NEDİR?

Ev ekonomisi (KATEIKA) Japonya'da hem ilkokullarda hem de liselerde okutulan derslerden biridir. Öğrenciler yiyecek, giyecek ve barınma ile ilgili bilgi ve beceriler kazanırlar. Bu sayede aile yaşamının önemini anlarlar ve yaşam boyu öğrenme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan pratik bir tutum geliştirirler. Bu projedeki amacımız bu kazanımları öğrencilerimiz ile uygulamak ve yaşamlarına bütünleşmiş etmeleri. . Projenin sonunda, öğretmenlerin KATEIKA'yı müfredatta nasıl yaygınlaştıracaklarına dair bir anlayış kazanmaları amaçlanmaktadır.

• PROJE HAKKINDA

Bu projenin temel amacı, AB ilköğretim okullarında pilot KATEIKA-ev ekonomisi etkinlikleri uygulamak ve bağımsız ve sorumlu yetişkinler için temel beceriler geliştirmektir.

KATEIKA'NIN ÇALIŞMA ALANI NEDİR?

KATEIKA projesi 3 ana başlığı kapsar

1. Aile ve Aile Hayatı

• Aile hayatına değer vermek
  • Aile üyeleri arasında iş birliğini teşvik etmek.

2. Yiyecek, Giyecek ve Barınma Ömrü

• Gıda, beslenme ve yemek pişirmenin rolüne ilişkin öğrenme faaliyetleri.
3. Tüketici Yaşamı ve Çevre
  • Hayatınız ve yakın çevre arasındaki ilişkileri anlama ve çevre dostu yaşama yönelik etkinlikler.

Proje Web Sitesi İçin Tıklayınız
Kateika