Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Büyük Oyun Futranç Basında

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 30 Aralık 2015 Çarşamba
Büyük Oyun Futranç Basında

Dünyanın her yerinde futbol ve satranç oynayanlara büyük saygı gösterilir. Futbol ve Satranç oyunlarına bakıldığında farklı stratejiler oluşturma, hızlı karar verebilme, analitik düşünme becerilerini geliştirme, sonuç odaklı mukayese yapabilme, zamanı iyi kullanma ve doğru hamlelerin yapılması halinde kazanma gibi birçok ortak nokta görülmektedir.

Fakat satranç zihinsel gelişimle alakalı olarak masada, futbol ise fiziksel ve kas sistemine bağlı olarak sahada oynanır.

Bu proje ile benzerlikler gösteren bu iki dalın birleştirildiğinde sonuçlarının insan hayatı için önemli olduğu, satranç oyunun futbola yansıtılmasının, disiplinli antrenmanlarla fiziksel olarak hazırlanan oyuncuların, zihinsel gelişiminin en üst seviyeye çıkarılması halinde gelecekte kendi yeteneklerinin sınırını zorlayacağı,

Dünya ve Türk futboluna önemli katkılar sağlayacağına, Futbol kulüplerimizin alt yapılarında geniş yer bulacağına inancımız tamdır.

Projenin yapılmasının en önemli sebebi bu olmakla birlikte amaçları ve hedefleri doğrultusunda yenilikçi bir akım olarak diğer spor dallarına yansıtılabileceği, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Okullarda Satranç Oyunun yayılmasında etkili olacağı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Okul Sporlarında ve Gençlik Merkezlerinde sporcuların yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlayacağına şüphemiz yoktur.

Spora ve sporcuya verdiği önemle tanınan projeyi benimseyerek her aşamada katkılarını esirgemeyen Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Güven ÖZYURT ve çalışma arkadaşlarına,

OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhammet DERVİŞOĞLU ve yönetimine,

Ayrıca Okul Müdürümüz Mustafa KURT’a müdür yardımcılarıma ve ekip arkadaşlarım Suha TEKELİ, Bülent KOÇ ve Orçun Samet YILMAZ a sonsuz teşekkür eder.

Geleceğin sporu olan FUTRANÇ’ın gelecek nesillere hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Saygılarımla…

 

Birol GENÇ

OMÜ Vakfı Koleji Spor Direktörü

Futranç Proje Genel Koordinatörü