ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 21 Nisan 2016 Perşembe
Engel Kaldıran Yürekler Futranç Maçı

OMÜ Vakfı Koleji ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcular ve Engelliler İl Spor Merkezi işbirliği ile “ENGEL KALDIRAN YÜREKLER” Futranç turnuvası Canik Suni Çim Sahasında başarıyla gerçekleştirildi.

Dünyada bir ilk olan ve Futbol ile Satranç oyunlarının bir arada oynandığı Futranç Turnuvasında; Ondokuzmayıs Vakfı Koleji öğrencileri ile Samsunlu engelliler bir araya geldiler.

Turnuva açılışında, İl Müdürü Güven Özyurt; “Bugün burada OMÜ Vakfı Koleji ile çok güzel bir organizasyona daha imza atıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ ın da üzerinde önem ve hassasiyetle durduğu; engelli bireylerimize yönelik gerçekleştirilen bu organizasyonu farkındalığı arttırmak ve FUTRANÇ’ ı tanıtmak  için gerekli adımları atmaya çalışıyoruz dedi.

Müsabaka sırasında OMÜ Vakfı Koleji FUTRANÇ Takımı öğrencileriyle hazırlık maçı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcular ve Engelliler İl Spor Merkezi Futranç Takımı arasında çok özel kareler göze çarptı.

Maç bitiminde yapılan tören ile iki takımın oyuncularına madalya ve çeşitli hediyeler verildi.