ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 12 Nisan 2016 Salı
Futranç Tanıtıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Koleji Beden Eğitimi ve Sosyal-Sportif Faaliyetler Zümresi, Futranç sporunu Bedensel Engelliler Spor Kulüpleri temsilcilerine tanıttı.

Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sn. Yakup ÖZDEN ve Basketbol Antrenörü Sn. Hayri KIYICIOĞLU, Samsun Medical Park Engelli Gücü Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Sn. Tayfun ÇAKMAK, Canik Belediyesi Spor Kulübü Atletizm Antrenörü ve Millî Sporcu Sn. Musa DAVULCU ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcular ve Engellikler Merkezi Temsilcisi Sn. Serkan ÖZMEN’den oluşan heyet “Futranç Tanıtım Semineri”ne katıldı.

Seminer ardından fikirlerini belirten heyet; futranç sporunun uzun vadede hayalleri temsil ettiğini zihinsel gelişim ve bedensel gelişim arasında rekabeti doğurmuş olan bu sporun engelli gençliğin de oynadığı bir spor dalı olabileceğini belirtti. Heyet,futrancın okul sporlarına oldukça uygun olduğunu ve bedeni aktif kıldığı gibi zihinsel yeteneği de ön plânda tutması ile spora daha adil bir ölçü getirdiğini belirtti. Bu ortak fikirlere katıldığını ve Kurum olarak futranç gibi nitelikli bir spor dalının öncülüğünü yapmış olmanın gururunu yaşadıklarını belirten OMÜ Vakfı Koleji Okul Müdürü Sn. Mustafa KURT, katılımcılara teşekkür etti. Seminer sonunda geçtiğimiz günlerde Berlin’de Easter Cup Tekerlekli Sandalye Basketbol Özel Turnuvası’nda Avrupa Şampiyonu olan Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübünü başarıları için tebrik etti.