ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 13 Aralık 2018 Perşembe

OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri muhteşem bir sosyal sorumluluk projesiyle toplumsal bütünleşmeye ve kültürel değerlere sahip çıkıyor. 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle başlatılan proje ile öğrenciler çevrelerindeki plastik kapakları okulda bir araya getirecek ve engelliler için geri dönüştürülen bu kapaklar ile sakat ve engellilerin tekerlekli sandalye vb. ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

Her Kapak Bir Umut!

Empati yeteneği gelişmiş, toplumsal birliktelik ve yardımlaşmanın önemini idrak eden, insani ve ahlaki projelere gönüllü olarak katkı sağlayan gençlerin gelişimlerine katkı sağlamak için planlanan etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Başlatılan bir dizi etkinliğin içerisinde okulumuzda yapılan Sıfır Atık seminerinin yanı sıra Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’nin değerli başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de öğrencilerimizle buluştukları söyleşi öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı.

“Her Kapak Bir Umut” sloganı ile duyurulan “YANINDAYIM” isimli projede OMÜ Vakfı Koleji içerisinde plastik kapak toplama noktaları oluşturulurken, veli ve öğrencilerin de iş birlikleri ile heyecan verici bir çalışma hayata geçirilmiş oldu.

Engelli vatandaşların imkân ve şartlarına dikkat çekmek, onların hayatlarını kolaylaştırmak adına gerçekleştirilen projede aktif katılımları ile destek verdikleri için kıymetli öğrencilerimize ve değerli ailelerine teşekkür ediyoruz.