Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

İmajinasyon ve Sınav Kaygısı Terapisi

ANA SAYFA | MEDYA | Ortaokul Haberler | 15 Mayıs 2019 Çarşamba

OMÜ Vakfı Koleji 8. sınıf öğrencileri LGS sınava yaklaşırken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Koleji Rehberlik Servisi tarafından psikolojik chek-up çalışmaları kapsamında kendilerine “Sınava 15 Gün Kala” adlı sunum yapıldı.

İmajinasyon ve Sınav Kaygısı Terapisi

OMÜ VAKFI KOLEJİNDE “SINAVA DOĞRU”

 

Sınava 15 gün kala kazanılması gereken davranışlardan, beslenme şekillerinden, uyku düzeninden, çalışma stillerinden bahsedilirken aynı zamanda kullanılabilecek bazı stratejiler de öğrencilerimize anlatıldı.

Sınav gününün provasını zihinlerinde canlandıran öğrencilerimiz sınav gününe dair imajinasyon çalışması yaptılar.

Okulumuz Psikolojik Danışmanı eşliğinde nefes terapisi yaparak son günlerdeki olası stres ve kaygı düzeylerinin dengelenmesi ve rahatlamaları sağlandı. Nefes terapisinin sonunda öğrenciler oldukça rahatladıklarını ve gerginliklerinin azaldığını dile getirdiler.


İmajinasyon Nedir?

Kısaca; insanın hayal gücünü kullanarak düşünmesi, düşündüklerini betimleyerek canlandırması, tasarımlar oluşturarak olası senaryolara hazırlanması ve yeni imajlar meydana getirmesidir. Üretmektir. Hazırda var olanı biçimlendirmesidir. Gevşeme, doğru nefes teknikleri, pozitif düşünme gücü ve olumsuz düşünceyi yakalama vs. gibi alt tekniklerle uygulanabilir.



Haber Kaynağı Fotoğrafları İçin Tıklayınız