Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Kış Okulu Başlıyor

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 18 Kasım 2022 Cuma

OMÜ Vakfı Koleji, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile işbirliği içinde bilim, sanat, yabancı dil, spor ve sosyokültürel zenginliklerini öğrencilerine sunmaktadır.

Kış Okulu Başlıyor

Sayın Velimiz,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Koleji olarak güçlü eğitim kadromuz ile üniversitemizin uzman akademik kadrosuyla daimî iş birliği içinde eğitim vermekteyiz. OMÜ Vakfı Koleji olarak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan danışman heyeti ile de eğitim ve öğretim süreçlerimizi güçlendiriyoruz.

Bu yönüyle, OMÜ Vakfı Koleji, Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile işbirliği içinde bilim, sanat, yabancı dil, spor ve sosyokültürel zenginliklerini öğrencilerine sunmaktadır.

OMÜ Vakfı Koleji Kış Okulu; kodlama-robotikten müziğe, spordan görsel sanatlar eğitimine, halkoyunlarından satranca ve yabancı dil eğitimine kadar çok yönlü ve güçlü bir müfredatla açılıyor. Öğrencilerimizin fiziksel, sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmak, onları ilgi alanlarına göre yönlendirerek yeteneklerini geliştirmek; onlara sporu, sanatı, yabancı dili, gelişen teknolojiyi ve kültürü doğru aktarmak için yapılandırılan OMÜ Vakfı Koleji Kış Okulları 10 ARALIK 2022’de başlıyor.

Yirmi bir hafta sürecek olan Kış Okulumuzda; spor, müzik, halkoyunları, kodlama&robotik, satranç, görsel sanatlar ve İngilizce branşlarında açılacak kurs programları; OMÜ Vakfı Koleji’nin ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin alanlarında yetkin eğitim kadrosu tarafından veriliyor.

Yaş gruplarına göre programlanan OMÜ Vakfı Kış Okulu kurslarına +5, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz ile bu yaş aralığındaki kurum dışı tüm öğrenciler katılabilir.

Başvuru ve detaylı bilgi için kampüsümüzle iletişime geçebilirsiniz.

 

SPOR EĞİTİMİ

Sportif faaliyetlere ilgisi olan öğrencilere; voleybol, basketbol, futbol, judo, tekvando, geleneksel okçuluk, jimnastik, badminton, masa tenisi ve kort tenisi alanlarında eğitim verilir. Kış Okulu çalışmalarıyla öğrencilerin kaba motor becerileriyle birlikte ince motor becerileri de geliştirilir. Bununla birlikte öğrenciler hedef seçmiş oldukları branşta temel hareketleri doğru bir şekilde yapmayı öğrenirken aynı zamanda müsabakalarla bunu geliştirir ve kurallara uygun yarışma ortamında yeteneklerini sergileyebilecekleri düzeye ulaşarak öz güven ve psikolojik dayanıklılık kazanımını da elde etmiş olmaktadırlar.

HALK OYUNLARI

Halk oyunlarına ilgi duyan öğrencilerimize halk oyunları alanında kapsayıcı bir eğitim veren, halk oyunlarına dair teknik bilgileri içeren program bir gösteri sunmanın tüm süreçlerini deneyimletir. Bu program öğrencilerin estetik yönünü geliştirmek, yaratıcılık ve yeteneklerini dans etmek yolu ile geliştirmek, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası dans kültürlerini tanımak, kişilik ve özgüven gelişimlerine katkı sağlamaya odaklanmaktadır.

 

 

GÖRSEL SANATLAR

Görsel sanatlara ilgisi olan öğrencilere; resim, ahşap boyama, ebru ve origami branşlarında eğitim verilir. Görsel sanat çalışmalarında bilgi, malzeme, beceri, teknik ile teknolojiyi etkin ve güvenli bir şekilde kullanarak düşüncelerini ifade eden, Görsel sanatları diğer disiplinlerle ilişkilendiren, Sanat alanıyla ilgili meslekleri tanıyan, Görsel sanatları öğrenmeye ve uygulamaya istekli bireyler yetiştirmek amaçlayan programımızla farklı yaş gruplarından bir araya gelmiş öğrencilerin, akademik sanat eğitimi almasının yanı sıra çeşitli yöntem ve metotlarla yeteneklerini keşfederek geliştirmeyi hedeflemektedir.

 

İNGİLİZCE

OMÜ Vakfı Koleji ve Cambridge Üniversitesi işbirliği ile oluşturulan program ile öğrencilerimizin İngilizce konuşma ve etkili iletişim becerilerini geliştiriliyor, alanında deneyimli öğretmenler ile konuşma pratiği kazandırılmaktadır.

 

KODLAMA ve ROBOTİK

Robotik kodlama ile öğrencilere algoritma mantığı ile düşünme becerileri kazanmalarını amaçlayan öğrenci ve sınıf seviyelerine göre zorluk dereceleri farklılaşan; Code.org, Scratch, Mblock ve Arduino içerikleri eğitimi verilmektedir.

Video Edit ve İçerik Geliştirme Eğitimimiz de ise ortaokul öğrencilerine yönelik olarak Davinci Resolve, after Effects, Photoshop, Video Cut Pro, Adobe Premier Pro gibi araçların eğitimi verilmektedir.

 

MÜZİK

Müziğe karşı ilgili olan öğrencilerimize; piyano, gitar, ukulele, viyolonsel, keman, bağlama ve yan flüt branşlarında seçtikleri enstrümanla ilgili temel becerileri kazandırmak, geliştirmek ve topluluk önünde çalarak öz güven kazandırmak hedeflenir. Öğrenciler seviyesine göre farklılaştırılmış gruplarda eğitim almaktadır.

 

SATRANÇ

Satranç eğitimi programı ile öğrencilerimize planlı hareket etmenin önemi ve gerekliliğinin kavratılmasının yanı sıra;  süratli, doğru ve çabuk düşünebilme ile yaşamsal analiz becerisi kazanmış geleceğin liderlerini yetiştirmek, öğrenmeyi öğrenmek, bilgiyi beceriye, beceriyi hayata geçirme yetisini geliştirmek, düşünmeyi öğretmek, geliştirmek ve hayata geçirmesini sağlamayı hedeflemekteyiz. Program ile ulusal ve uluslararası satranç turnuvalarına katılım da planlanmaktadır.

 

Kış Okulu Başlıyor