Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Kolombiya’lı Öğrencilere Muhteşem Karşılama

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 15 Nisan 2019 Pazartesi

OMÜ Vakfı Koleji; TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında eşleştikleri Kolombiya ekibini muhteşem bir törenle karşıladı. Misafir öğrencileri bayraklar ve İspanyolca cümlelerle karşılayan öğrenciler, yöresel müzik ve danslarla doyasıya eğlendiler.

Kolombiya’lı Öğrencilere Muhteşem Karşılama

Hediyelerin ve ikramların ardından misafir olacakları ailelerle tanıştırılan Kolombiyalı öğrenciler karşılama ve hediyelerle unutulmaz bir eğlence yaşadılar. OMÜ Vakfı Koleji’nde ayrıca karşılıklı kültürel değerlerin anlatıldığı “Kolombiya Sokağı” ve “Atatürk Müzesi” büyük ilgi gördü. Farklı kültürlerin bir araya getirilmesi amaçlanan 41.TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği; milli mücadele başlangıcının 100.yılı şerefine, Samsun'da başlayıp Ankara'da 25 Nisan’a kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde düzenlenen ve Samsun Valiliği ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığının destekleriyle yürütülen şenliğe; 40'tan fazla ülkeden, yaşları 9 ile 13 arasında değişen 800 çocuk, 2 ila 4'er mihmandar ve yabancı basın mensuplarından oluşan toplam bine yakın kişi katılacak.

Samsun'da ilk defa gerçekleştirilecek olan TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında; 'Fotoğraflarla 41.Yıl' sergisi, Samsun Valisi ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı kabulleri, festival yürüyüşü, sokak gösterileri, çevre gezileri, şenlik pikniği, 23 Nisan Gala Gösterisi gibi etkinlikler düzenlenecek. Şenliğin Ankara kısmı Anıtkabir ziyareti ile başlayacak, devamında ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulü ve Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesinde yapılacak olan 'Cumhurbaşkanlığı Gala Özel' programı gerçekleşecek. TBMM Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü kabulü ile son bulacak olan şenlikte konuk edilen 40'dan fazla ülke çocuklarını unutulmaz anı ve arkadaşlıklarla ülkelerine yolcu edilecek.

■ Haber kaynağı ve fotoğrafları için tıklayınız