OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri yedikleri yemeğin üretildiği mutfağı denetledi.
OMÜ Vakfı Koleji ikinci sınıf öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde OMÜ Vakfı OMKAN İktisadi İşletmesine ait yemek üretim tesislerini gezerek yedikleri yemeklerin üretim aşamalarını ve hijyen koşullarını denetlediler.
OMKAN Üretim Müdürü Gıda Mühendisi Kadir AY tarafından;
Öğrencilerimize yemeklerin nasıl hazırlandığı ve sunuma kadar hangi aşamalardan geçtiği,
Üretim tesislerinin,
a) Kalite, (Kalite Yönetim Sistemi: TSEN-ISO 9001: 2008)
b) Çevre, (Çevre Yönetim Sistemi: TSEN-ISO 14001: 2004)
c) İSG, (İşçi Sağlığı ve Güvenliği: OHSAS 18001: 2007 )
d) GGYS, (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi: ISO 22000: 2005)
belgelerine sahip olduğu
konularında açıklayıcı bilgiler verildi.
Öğrenciler yedikleri yemeklerin çok temiz bir ortamda ve büyük bir emekle üretildiğini görmek ve öğrenmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.
Görerek ve yaşayarak öğrenme parolamız olan
‘’Ya hayatı sınıfa getir, ya sınıfı hayata götür’’
parolası öğrencilerimizle birlikte neşe ve coşku içerisinde gerçekleşmiştir.