Öğrencilerimiz Üniversite Proje Yarışmaları Samsun Bölge Sergisinde

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 11 Ekim 2018 Perşembe

OMÜ Vakfı Koleji Özel Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi ile T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile hazırlanan “Üniversite Proje Yarışmaları Sergisi” ni ziyaret etti.

Öğrencilerimiz Üniversite Proje Yarışmaları Samsun Bölge Sergisinde

Yapılan ziyarette; Çok Fonksiyonlu Delta Tipi 3 Boyutlu Yazıcı, Basınçölçer, Çok Yönlü Kendinden Dengeli Robot BallBot, Robotik El Projesi, Kablosuz Füzyon Kaynak Makinesi gibi proje sunumlarını ilgiyle izlediler. Bilimsel çalışmaları keyifle inceleyen öğrencilerimiz, projeleri hakkında bilgilendirilirken, bilimsel bir projenin hangi aşamalardan sonra hayata geçirildiği, izlenilen metotlar ve ürün geliştirme hakkında sorular sorarak çeşitli konularda bilgiler edindiler.  Öğrenciler sergiden büyük keyif aldıklarını belirtirken, çok değişik bilimsel konularda bilgi aldıklarını söylediler.

■ Haber Kaynağı ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız