Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Okul Dışı Bireysel Etkinlik

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 10 Mayıs 2019 Cuma

Sosyal etkinlik türleri, Okul İçi Etkinlikler, Merkezî Etkinlikler ve Okul Dışı Bireysel Etkinlikler olmak üzere bakanlık tarafından sınıflandırılmış, okul dışı bireysel etkinlikte siz değerli velilerin de paydaş olduğu ifade edilmiştir.

Okul Dışı Bireysel Etkinlik

Değerli Velimiz;

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Koleji; “Türk Millî Eğitiminin Genel ve Özel Amaçları” doğrultusunda öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlamalarını ayrıca edindikleri bilgi ve becerileri topluma faydalı olacak şekilde paylaşmalarını hedeflemektedir. Bu doğrultuda 08/06/2017 tarih ve 30090 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği gereği, öğrencilerin millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazanmasına yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarını kayıt altına almak için oluşturulan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi içerisinde Sosyal Etkinlik Modülü kullanmaya başlamıştır.

Sosyal etkinlikler; bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları olmak üzere beş alandan oluşmaktadır. Bu etkinliklerin nicelik ve nitelik olarak, ölçülebilir standart ölçeklere göre e-okul sisteminde kaydedileceğini özellikle belirtmek isteriz.


Sayın Veli;

Sosyal etkinlik türleri, Okul İçi Etkinlikler, Merkezî Etkinlikler ve Okul Dışı Bireysel Etkinlikler olmak üzere bakanlık tarafından sınıflandırılmış, okul dışı bireysel etkinlikte siz değerli velilerin de paydaş olduğu ifade edilmiştir.

Okul Dışı Bireysel Etkinlik
Tanım: Öğrencilerin Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülen ve aşağıda liste halinde belirtilen kurum/kuruluşlarda, velisinin bilgisi dâhilinde, kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda okul dışında gerçekleştirdiği etkinliklerdir.

Öğrencilerin Okul Dışında Sosyal Etkinlik Yapabileceği Kurum ve Kuruluşlar

  • Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşlar
  • Gençlik ve Spor Bakanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşlar
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşlar
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşlar
  • Kültür ve Turizm Bakanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşlar
  • Üniversiteler
  • Belediyeler
  • Sivil Toplum Kuruluşları
  • Diğer Resmî Kurum ve Kuruluşlar

 

Öğrencilerin, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülen kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirdikleri bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarını ekte yer alan Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu ile belgelendirmeleri gerekir.

Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu

a) Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu, öğrencinin Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarına katılım sağladığına, bu çalışmalarda performans gösterdiğine veya ürün ortaya koyduğuna ilişkin kurum ve kuruluşlardan aldığı belgedir.
b) Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formu, kılavuz ekinde yer almaktadır. İstendiğinde veliye okuldan ya da okul web sitemizde bulunan “Sosyal Etkinlik Modülü” menüsünden temin edilebilir.
c) Öğrencilerin okul dışında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülen kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirdiği bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlardaki etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarının e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülüne işlenebilmesi için Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formunun ilgili kurum tarafından doldurulup, onaylanması ve aslının veli tarafından sınıf /şube rehber öğretmenine teslim edilmesi gerekir.
d) Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formunun geçerli olabilmesi için ilgili kurum kuruluşça formda istenilen bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
e) Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formunda yer alan bilgiler, sosyal etkinlikler kurulu başkanı (Okul Müdürü) tarafından kontrol edilerek ilgili alan onaylanır ve sınıf/şube rehber öğretmenine modüle bilgi girişinin yapılması için verilir.
f) Sınıf/şube rehber öğretmeni Sosyal Etkinlik Bilgilendirme Formunda yer alan etkinlik bilgilerini, Sosyal Etkinlik Modülüne Okul Dışı Bireysel Etkinlikler kapsamında işler. Form, eğitim öğretim yılı boyunca sınıf/şube rehber öğretmeni tarafından sosyal etkinlik dosyasında saklanır. Eğitim öğretim yılı sonunda sosyal etkinlik kuruluna tutanak ile teslim edilerek arşivlenir.

Gerekli belge, form ve örnekler aşağıda sunulmuştur.