Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Omü Vakfı Koleji Almanya’da Temsil Edildi

ANA SAYFA | MEDYA | İngilizce Haberler | 31 Temmuz 2018 Salı

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Goshnag ARSLANBAY, Berlin’de düzenlenen uluslar arası gençlik çalışmaları seminerine katıldı.

Omü Vakfı Koleji Almanya’da Temsil Edildi

“Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya” programı, iki ülke arasında öğrenci ve gençlik değişimlerini yoğunlaştırmayı hedeflemektedir. Program ile karşılıklı değişim olanaklarının arttırılması ve iki ülkenin birbirine yakınlaşarak ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Bu çerçevede, “Different views and new narratives – (Re)Thinking Bridges between Young People in Germany and Turkey (Farklı Görüşler ve Yeni Anlatılar - Almanya ve Türkiye'de Gençler Arasındaki (Yeniden)Düşünme Köprüleri)” adlı uluslar arası gençlik semineri, 25-28 Haziran 2018 tarihleri arasında, Avrupa Birliği’nin bir girişimi olan “Erasmus+ Gençlik Programı” Ulusötesi İş Birliği Faaliyetleri (TCA) kapsamında Berlin’de gerçekleştirilmiştir.

 

Etkinlikte, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı)’nın belirlediği Türkiye’den 40 katılımcı ile birlikte, toplam 120 katılımcı yer almıştır.

 

Gençlik çalışmaları ve gençlik değişim projeleri konularında uzman konuşmacıların yer aldığı seminerde, yaygın eğitim metotları, öğrenci değişim projeleri ve gençlik çalışmalarında sporun önemi gibi başlıklarda workshoplar düzenlenmiştir. Katılımcılar tarafından mensubu oldukları kamu ve sivil toplum kuruluşlarının tanıtımları gerçekleştirilmiştir. Okulumuzun yer alabileceği yaratıcı proje fikirleri konusunda fikir alışverişinde bulunulmuş, ileriye dönük proje ortaklıkları değerlendirilmiştir.

Haber Kaynağı Fotoğrafları İçin Tıklayınız