OMÜ VAKFI KOLEJİ ANASINIFI TİYATRODA

ANA SAYFA | MEDYA | Ana Sınıfı Haberler | 8 Nisan 2019 Pazartesi

Anasınıfı öğrencilerimiz sosyal gelişimleri ve dil gelişimleri açısından önemli bir yer tutan tiyatroya öğretmenleri eşliğinde gittiler.

OMÜ VAKFI KOLEJİ ANASINIFI TİYATRODA

Samsun Devlet Opera ve Bale de oynatılan “Masal Şatosu Altın Ejderha” isimli oyunda cesaret, dürüstlük gibi değerlere yer verilmesinin yanı sıra iyilerin her zaman kazanacağı kötülüklerin iyilikle yok olacağı konu edildi. Karakterlerin kostümleri ve sahne dekoru miniklerin ilgisini çekti. Tiyatroda nasıl davranıldığı, nelere dikkat edildiği çocuklara anlatıldı. Özellikle, kurallara uyulması gerektiği vurgulandı. Tiyatro dönüşü çocukların izlenimlerini, oyun hakkındaki görüşlerini ifade etmelerine imkân verildi.
Gezi sonunda sınıfa geldiklerinde, izledikleri tiyatro oyununun resmini çizmeleri istendi. Eğlenerek öğrenmenin tadına varmış oldular.

■ Haber kaynağı fotoğrafları için tıklayınız