ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 15 Aralık 2014 Pazartesi

OMÜ VAKFI KOLEJİNDE DUVARSIZ EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Omca ÇOBANOĞOĞLU koordinatörlüğündeki S.E.E.D. ekibi, ‘’Outdoor Eğitimi’’ için 14.12.2014 Pazar günü OMÜ Vakfı Kolejinde idi.

Öğrencilerin farklı zeka türlerine yönelik eğitimi konusunda bilgilendirilen öğretmenler, branşları doğrultusunda hangi öğrenme yetilerini geliştirebilecekleri ile ilgili etkinlikler yaptılar.

Eğitim sürecinin ilk aşamasında doğa ile iç içe oluşun öğrencilere ne tür getirileri olduğunu gruplar hâlinde tartışan öğretmenler, günümüz çocuklarının yaşam koşullarının onları kişisel, sosyal ve akademik açıdan olumsuz etkileyen birçok yönü olduğunu belirttiler. Bunun için öğrencilerin doğanın bir parçası olduklarını onlara unutturmadan yapılacak eğitimin önemini vurguladılar.

Eğitimin ikinci aşamasında ise sınıf dışında uygulanabilecek birçok eğitsel oyun, öğretmenlerin katılımıyla oynandı. Öğretmenlerin büyük keyif aldıkları bu oyunlarla sınıf içinde edinilebilecek birçok kazanımın doğada, mevcut materyaller ile edinilebileceğini gördüler.

Sınıf Dışı Eğitim Etkinlikleri Derneğinin yapmış oldukları çalışmaların günümüz şartları için oldukça faydalı ve eğlenceli olduğunu belirten OMÜ Vakfı Koleji öğretmenleri, derslerinde ‘’duvarsız eğitim etkinliklerini’’ kullanacaklarını belirttiler.

Not: Daha fazla görsel için fotoğraf galerimizi ziyaret ediniz.