OMÜ VAKFI KOLEJİNDE ŞİİR VE KÜLTÜR ŞÖLENİ

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 2 Mayıs 2019 Perşembe

Edebiyat ve kültürümüze dair kalıcı bir sevgi yeşertme amacıyla OMÜ Vakfı Kolejinde bir şiir dinletisi düzenlendi. “Her Dem Bir Mısra” adlı şiir dinletisine Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni ve Bafra Musiki Cemiyeti Orkestra Şefi Levent Aydın’ın yönetimindeki orkestra eşlik etti.

OMÜ VAKFI KOLEJİNDE ŞİİR VE KÜLTÜR ŞÖLENİ

İzleyenlerin alkışlarla eşlik ettiği "Hem Dem Bir Mısra" şiir dinletisinde; eski, yeni ve halk edebiyatımızın önemli şairleri ile halk sanatçıları olan; Turgut Uyar, Gülten Akın, Sezai Karakoç, Abdurrahim Karakoç, Mehmet Âkif Ersoy, Ahmet Haşim, Yahya Kemal Beyatlı, Orhan Veli Kanık, Melih Cevdet Anday, Ahmed Arif, Behçet Necatigil, Ümit Yaşar Oğuzcan, Attila İlhan, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet Ran, Hüseyin Nihal Atsız, Cahit Sıtkı Tarancı, Nida Tüfekçi, Özay Gönlüm, Neşet Ertaş, Muzaffer Sarısözen, Yunus Emre ve Fuzulî gibi önemli isimlerin şiirleri ve türküleri OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri tarafından ustalıkla okundu.

Dinleti sonunda, velilerin de büyük keyifle eşlik ettiği öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan halk müziği korosuyla sona erdi.

■ Haber Kaynağı ve Fotoğrafları