Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Omüçem ve Omüvakfı Koleji İş Birliği Protokolü Veli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 10 Kasım 2018 Cumartesi

OMÜÇEM ile OMÜ Vakfı Koleji arasında imzalanan İş birliği protokolü dört büyük proje ile hayata geçiriliyor. OMÜ Vakfı Koleji’nde yapılan toplantı ile OMÜÇEM (Çocuk Üniversitesi) iş birliği ile hayata geçirilecek projeler velilere tanıtıldı.

Omüçem ve Omüvakfı Koleji İş Birliği Protokolü Veli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Aslan, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyeleri Polat Şendurur ve Yüksel Gündüz ile Dr. Öğr. Üyesi Elif Omca Çobanoğlu ve Öğr. Gör. Murat Ağçiçek’in katılımlarıyla gerçekleşen toplantının detayları şöyle:


■ ORYANTRING

Dr. Öğr. Üyesi Elif Omca Çobanoğlu tarafından yapılan sunumda oryantring ile ilgili dikkat çeken detaylar yer aldı. Oryantring’in tanımı ve kapsamıyla başlayan Dr. Çobanoğlu, outdoor education çalışmalarındaki tecrübelerini aktarırken velilerin de merak ettikleri bilgiler sundu. Bu kurs sayesinde kontrollü bir ortamda doğayla yüzleşme imkânı bulacaklarını, bireysel ilgi ve seviyelere göre bütün öğretim alanlarının akademik disiplinlere dönüştürülebileceği ifade edildi. Yapılacak etkinliklerde çocuklara hazır materyaller yerine kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayacak ortam sunulacağı, doğal imkânlarla bireyselleştirilen eğitimlere tarih, coğrafya, sosyal bilimler ve fen bilimlerinin de ara disiplinler olarak dâhil edilebileceği belirtildi. Katılımcılar için unutulmaz bir macera tecrübesi olmasının ötesinde, problem çözme yeteneklerini geliştirirken ekolojik felsefenin gelişimlerine çok önemli katkılarda bulunacağını ifade eden Dr. Çobanoğlu, sosyal fobiler ve davranış haline dönüşmüş korkuların da bu kontrollü ve güvenilir deneyim ile üstesinden gelinebileceğinin örneklerini sundu. Oryantring programlarında akşam ateşi, çadır kurup gece konaklamaya sanatsal performansların eşlik edeceği söylenirken bütün bu çalışmalar sırasında her üç öğrenciye bir eğitmenin eşlik edeceğini ifade ettiler. Velilerle önceden paylaşılacak programda kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinin yerel ve doğal ürünlerden tercih edileceği ve özenle seçilmiş yerlerden temin edileceği, sabah sporu gibi etkinliklerle çok eğlenceli bir doğa etkinliğinin hazırlandığı aktarıldı.

■ ROBOTİK VE KODLAMA
Dr. Öğr. Üyesi Polat Şendurur’un yaptığı sunumda, kodlama eğitiminin öğrenciler için önemi anlatıldı. OMÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde de benzer çalışmalar yapıldığını anlatan Şendurur, kodlama öğrenmenin hedefinin kişiyi bir bilgisayar programcısı yapmak olmadığını, bunun bütün öğrenim alanlarını geliştirici ve destekleyen bir çalışma olduğunu vurguladı. Asıl amacın, kendi tasarım ve materyalini üretebilmek, kendi ihtiyacı ve ilgisi ölçüsünde uygulama geliştirmek olduğunu ifade etti. Robotik ve kodlama eğitimi ile problem çözme, planlı çalışma, geliştirme ve yeniden tasarlama ile uygulamanın test edilip dönütlerine göre süreci güncelleyebilmenin eğlenerek öğrenme ortamında yapılacağı anlatıldı.

 

■ RENKLERİN DÜNYASINA YOLCULUK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Murat Ağçiçek tarafından yapılan sunumda verilecek kursun içeriğini şöyle özetledi; “Renklerin Dünyasına Yolculuk” projesi ile insanlık tarihi kadar eski bir eğilim olan çizgi ve resmi kullanarak, öğrencilerin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortam sunup, kendilerini ve dünyayı keşfetmelerine yardımcı olmak istiyoruz.

Bireysel ve grup çalışmalarıyla gelişimleri için çok önemli gördükleri ve kendilerini ifade eden motifleri kullanmalarına imkan sağlanacağını vurgulayan Ağçiçek, kuru pastel, mono baskı, kolaj ve heykel çalışmalarıyla fırsat bulamadıkları alanlarda yaşayacakları tecrübelere şahit olmak ve rehberlik edecek olmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.



OMÜ Vakfı Koleji Müdürü Mustafa Kurt, açılacak kurslarla ilgili başvurular için gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını ifade ederken Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin kıymetli akademisyenlerine bu önemli projeye desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Başvuru formları aşağıda verilmiştir.

Omüçem ve Omüvakfı Koleji İş Birliği Protokolü Veli Bilgilendirme Toplantısı YapıldıOmüçem ve Omüvakfı Koleji İş Birliği Protokolü Veli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Omüçem ve Omüvakfı Koleji İş Birliği Protokolü Veli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Omüçem ve Omüvakfı Koleji İş Birliği Protokolü Veli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Omüçem ve Omüvakfı Koleji İş Birliği Protokolü Veli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Omüçem ve Omüvakfı Koleji İş Birliği Protokolü Veli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı