ONLARI ANLAMAYA ENGEL YOK

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 17 Mayıs 2019 Cuma

OMÜ Vakfı Kolejinden 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bir anlamlı proje daha...

ONLARI ANLAMAYA ENGEL YOK

OMÜ Vakfı Kolejinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın anlam ve önemine ilişkin farkındalık kazandırmak, empati becerilerini geliştirmek, toplumsal duyarlılığı arttırmak, engellilerin karşılaştıkları problemlere dikkat çekmek ve bu problemlere çözüm önerileri üretmek amaçlarıyla Engelliler Haftası Farkındalık Günleri düzenlendi.

OMÜ Vakfı koleji rehberlik servisinin yapmış olduğu etkinliklerde öğrenciler engelli bireylerin yaşantılarını deneyimledi. Öğrencilerden gözleri bağlı iken önlerine çıkan engelleri aşmaları, birtakım yaşam becerilerini yerine getirmeleri istendi. Diğer bedensel engelller ile kısa süreli bir yaşam tecrübesi edinmeleri sağlanan etkinlik sonrasında öğrencilerden alınan geri bildirimler, hedeflenen amaçlara ulaşıldığını gösterir nitelikteydi.

■ Haber Kaynağı Fotoğrafları İçin Tıklayınız