Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Robotik Kodlama ve Programlama Kursları Başladı

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 24 Kasım 2018 Cumartesi

OMÜÇEM-OMÜ Vakfı Koleji İş Birliği Protokolü Kapsamında Açılan Robotik Kodlama ve Programlama Kursları Başladı.

Robotik Kodlama ve Programlama Kursları BaşladıOndokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (OMÜÇEM) ve OMÜ Vakfı Koleji arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında açılan Robotik kodlama ve programlama kursu bugün başladı. 

OMÜ Vakfı Koleji öğrencilerinin büyük ilgiyle katıldıkları Robotik kursu, OMÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Dr. Öğr. Üyesi Polat Şendurur ve ekibi tarafından yürütülüyor. 

Demonte olarak ilk gösterimi yapılan mBot robotik kitinin tanıtımı ve montesi yapılarak, parçaları ve sensörleri tanıtılırken, algoritma ve programlamadan kısaca bahsedildi. Kurs süresince detaylarına girilecek konular arasında, Scratch, mBlock ve mBot da yer alıyor. Robotik biliminin temelini oluşturan tasarım, kodlama ve uygulama geliştirme alanlarında eğitim görmeye başlayan OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi B Blok BÖTE (Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi) bölümü dersliklerinde, akademisyenler ve mentör eğitmenler eşliğinde kurslarına devam edecekler.

Haber Kaynağı Fotoğrafları İçin Tıklayınız