Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Stanford Üniversitesi’nden Telekonferans

ANA SAYFA | MEDYA | Ortaokul Haberler | 11 Nisan 2017 Salı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde San Fransisko'da Stanford Üniversitesi’nde Biyoteknoloji alanında çalışmalar yapan Sn. Oğuzhan ATAY, öğrencilerimiz ile telekonferans aracılığıyla buluştu.

Stanford Üniversitesi’nden TelekonferansKök hücre tedavisi hakkında araştırmalarına devam eden ATAY, anne adaylarından alınan kan örneği ile doğacak çocuklardaki olası hastalıkları tespit etme ve bunun tedavisi için kişiye özel tedavi metotları üzerine AR-GE çalışmaları yapan özel bir kuruluşun CEO’su.

Samsun’un Bafra ilçesinden, dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan Stanford’a uzanan bu özel serüveni öğrencilerimizle paylaşan ATAY ile 8. Sınıf öğrencilerimiz telekonferans aracılığı ile sohbet etme imkânı buldular.

Çalışma stratejisi, sınava hazırlık metodu, büyük sınavlar öncesi yaşanabilecek stresle başa çıkma yöntemleri, meslek tercihindeki dönüm noktaları ve Amerika’ya uzanan öğrencilik hayatını kapsayan samimi bir sohbet gerçekleşti.

Çocukluktan bugüne, ezberden hoşlanmadığını ifade eden ATAY, formül ve olay örgülerinin kavranması ve neden-sonuç ilişkisi içerisinde özümsenmesi gerektiğini ifade ederken, ÖSS Türkiye birinciliği ile ortaya koyduğu başarısının altında yatan nedenleri öğrencilerimizle paylaştılar.

Sn. Oğuzhan ATAY’a bu sıcak karşılama ve paylaşımlarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.