"Traditional children’s games and music" e-Twinning Projesi

ANA SAYFA | MEDYA | İlkokul Haberler | 28 Şubat 2024 Çarşamba

OMÜ Vakfı Koleji İlkokul Öğretmenimiz Ayten Köse, öğrencilerimiz ile birlikte “Traditional children’s games and music” (Geleneksel Çocuk Oyun ve Müzikleri) e-Twinning projesine katıldı.

eTwinning platformunda bir araya gelen öğretmen ve öğrencilerimiz “Traditional children’s games and  music” projesinde çalışmalara başladılar.  Projemiz çocuk için oyunun ve müziğin önemini ve çocuk oyun ve müziklerini araştırarak öğretmeyi amaçlamaktadır.

E-Twinning Projemizde;

Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirlerine bağlayan; gelişmeyi, mutluluğu, iletişimi sağlayan oyun ve müziğin hayatın her anında önemli olduğunu biliyoruz. Biz de bu nedenle öğrencilerimize geçmişte kalmış ve zamanın unutulan oyunlarını öğretmeyi amaçladığımız bu projede, ilkokul öğrencilerine kültürel miraslarımızdan olan geleneksel çocuk ve sokak oyunları ile müziklerini tanıtmayı, onların eski sokak oyunlarını ve müziklerini araştırmasını, öğrendikten sonra oynamalarını hedefliyoruz. Proje sonunda hep birlikte oyunların nasıl oynandığına, müziklerin nasıl söylendiğine dair bir arşiv oluşturmayı planlıyoruz.

Proje ortaklarımız ile online toplantılar düzenleyerek koordinasyonu sağlıyoruz.

2-A sınıfı öğrencilerimiz geleneksel çocuk oyunlarından “Yağ satarım, bal satarım” oyununu konu olarak belirlediler. Çalışmalarımızda öğretim araçlarından web 2.0 araçlarından yararlanılacaktır.

Proje Kurucuları

Çağla ULUKAYA- Vasfi Rıza Zobu ilkokulu, Maltepe / İSTANBUL