ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 13 Şubat 2014 Perşembe

OMÜ Vakfı Koleji ADEKA Eğitim Kampüsü görkemli bir törenle eğitim öğretime açıldı.

Yeni Eğitim Kampüsümüzün Açılışı

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay KILIÇ, Samsun Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Yusuf Ziya YILMAZ, OMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin AKAN, Atakum Kaymakamı Sayın Ali BAKOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN, İlçe Milli Eğitimi Müdür ve Şube Müdürleri, ADEKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Cüneyt ARPAÇIOĞLU’nun katılımlarıyla gerçekleşen açılış törenine OMÜ Vakfı Yöneticileri, Samsun ilinin ve ilçelerinin protokol üyeleri, OMÜ Rektör Yardımcıları, Dekanları, Öğretim Üyeleri, Daire Başkanları ve Samsun’un önde gelen sanayicileri ve iş adamları katıldı.  Ayrıca velilerimiz ve Samsun halkından geniş katılım vardı.

Saygı duruşunun yapılması, İstiklal Marşı’mızın okunması ve öğrencilerimizin halk oyunları gösterisi ardındanaçılış konuşmasını OMÜ Rektöre Sayın Prof. Dr. Hüseyin AKAN yaptı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ, ADEKA Eğitim Kampüsü’ne  Kurumun imajına yakışan bir spor salonu yaptıracakları sözünü verdi.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi AVCI yaptığı konuşmada : “Bildiğiniz gibi hükümetimiz özel okulların eğitim sistemimizdeki payını arttırmaya yönelik bir politika izliyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda özel öğretim sektörümüzün hızla geliştiğini ve dünya ile rekabet edebilecek bir güce kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz. Geçtiğimiz hafta TBMM’ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuklarını özel okullarda okutan velilerimize ciddi anlamda destek vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca özel okul yatırımcılarına çeşitli teşvikler sağlanması için yürüttüğümüz çalışmalar da son aşamasına geldi. Bu sayede hem özel okulların kapasitesini kullanmak suretiyle yeni yatırımlarımızı azaltmak hem de bu yatırımlardan tasarruf ettiğimiz parayla devlet okullarımızda daha nitelikli bir eğitim vermek mümkün hâle gelecek. Bu vesile ile bu okulu eğitime kazandıran iş adamlarına, OMÜ Vakfına ve OMÜ Rektörlüğüne verdikleri katkılar için teşekkür ediyorum.” dedi. Okulumuz ile ilgili olumlu fikirlerini belirten Sayın Bakanımız, tüm öğretmen ve öğrencilere bu okulun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

Son olarak ADEKA İlaç Firması Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Cüneyt ARPAÇIOĞLU konuşmalarını yaptı. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi AVCI, Sayın Arpacıoğlu’na teşekkür plaketini takdim ettiler.

Değerli Bakanlarımız ve tüm protokol üyelerinin katılımı ile açılış kurdelesinin kesilmesi ardından Bakanlarımız ve protokol üyeleri basın eşliğinde bir sınıfımızı ziyaret etti, öğrencilerimizin etkinliklerini inceledi, öğrencilerimizle sohbet ettiler. Öğrencilerimiz de kendilerine çiçekler sundular.

Açılış törenimize katılan Sayın Bakanlarımıza, protokol üyelerine, değerli velilerimiz ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

OMÜ Vakfı Koleji yönetici, öğretmen ve öğrencileri olarak ADEKA İlaç Firmasına

Kurumumuza yapmış oldukları yatırım nedeniyle teşekkür eder, saygılar sunarız.

OMÜ VAKFI KOLEJİ AİLESİ