Öğrenci Bilgileri

Veli Bilgileri




MEDYA
Ondokuz Mayıs Üniversitesi VakfıKoleji

Zorunlu Değilim, Sorumluyum

ANA SAYFA | MEDYA | Güncel Haberler | 16 Ocak 2020 Perşembe

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Koleji’nin Samsun Maarif Hareketi kapsamında projelendirdiği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Zorunlu Değilim, Sorumluyum” isimli panel düzenlendi.

Zorunlu Değilim, Sorumluyum

Panele; Atakum Kaymakamı Sn. Namık Kemal Nazlı, Atakun Belediye Başkan Vekili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Mehmet İrfan Yetik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Metin Yılmaz, OMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Çankaya, OMÜ Vakfı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Doç. Dr. Eylem Akman Gündüz, Okul Müdürleri ve Öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Panel öncesinde kokteylde “Sorumluluk” temalı bir resim sergisi açıldı.

Panelde; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hatice Kumcağız ve Dr. Öğr. Üyesi Şener Şentürk konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Seher Balcı Çelik; moderatörlüğünü yaptığı panelde dinleyicilere ebeveyn olmanın önemini açıklarken, hem eğitimci hem de ebeveyn olmanın hem çok zor hem de çok önemli bir görev olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Hatice Kumcağız; olumlu ve olumsuz ebeveyn tutumlarından bahsederken, davranış gelişimine etkilerini örneklere ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Şener Şentürk; “Değişen ve gelişen dünyada eğitimci olmak” temalı sunumlarında, eğitim ve öğretim sürecinin, kuşaklar arası farklılıkları en aza indirme için, eğitimcilerin kendilerini sürekli güncellemeleri ve geliştirmelerinin olumlu davranış gelişimi üzerindeki etkilerini dünyadan çeşitli örneklerle açıkladı.

Katılımcılar programın çok etkili olduğunu, çocuk yetiştirme ve davranışları konusunda sürekli bu tip bilimsel etkinliklerin olması gerektiğini belirterek, paneli düzenleyen OMÜ Vakfı Koleji' nin yönetici ve öğretmenlerini kutladılar.

■ Haber Kaynağı ve Fotoğrafları İçin Tıklayınız